Tryg hjælper børn med kræft

Børnecancerfonden sender hvert år 50 familier med kræftsyge børn på rekreation på Mallorca. Opholdet har dog i flere år givet familierne udfordringer, fordi mange ikke kan få forsikret deres børn i udlandet, når de er i aktiv behandling for kræft. Nu kommer Tryg familierne til undsætning.

Når et barn får kræft, bliver hele familien sat under pres. Børnecancerfonden sender derfor hvert år ca. 50 familier på rekreationsophold til Mallorca, hvor det syge barn sammen med sine forældre og evt. søskende får et pusterum fra hospitalet og de mange bekymringer, hvor de kan nyde at være samlet som familie om gode oplevelser – og ikke mindst være sammen med andre familier, der kender livet med et kræftsygt barn.

Lægerne på de danske børnekræftafdelinger er med til at udvælge børnene og sikre, at de er raske nok til at rejse. For det er en udfordring at rejse til udlandet med et barn i aktiv behandling for kræft. Opholdene er derfor tilrettelagt, så familierne får en ekstra tryghed, bl.a. samarbejder Børnecancerfonden med et spansk hospital med samme høje standard som de danske, og en lokal læge kommer på hotellet hver dag, som familierne kan konsultere.

Familierne har jo i forvejen mange bekymringer, og det er så fantastisk, at Tryg nu mindsker bekymringen for at stå i en akut situation på Mallorca uden forsikring og måske ikke kunne få den nødvendige hjælp til deres børn

Men efter dækningen med det gule sygesikringskort for et par år siden blev afskaffet udenfor Danmark, er det usikkert, om den høje, danske behandlingsstandard følger med, når man rejser. Familier, der skal afsted med La Vida, forsøger derfor at tegne private rejseforsikringer, men det har i flere år været umuligt for mange af dem, da forsikringsselskaber ikke vil forsikre børn i udlandet, som er i aktiv behandling for kræft. Lige indtil i år, hvor Tryg kommer familierne til undsætning.

Tryg har tilbudt en samlet forsikring for de børn, der rejser til Mallorca med Børnecancerfonden, som bl.a. sikrer hospitalsophold, behandling og lægeordineret hjemtransport ved forværring af sygdom. Hos Børnecancerfonden er direktør Marianne Benzon både lettet og glad.

“Vi er ovenud glade for at kunne tilbyde familierne en forsikring til deres syge børn, for familierne har så hårdt brug for dette ophold. De har jo i forvejen mange bekymringer, og det er så fantastisk, at Tryg nu mindsker bekymringen for at stå i en akut situation på Mallorca uden forsikring og måske ikke kunne få den nødvendige hjælp eller skulle betale flere hundredtusind kroner for en operation eller hjemtransport i ambulancefly. Det gør en kæmpe forskel for familierne og løser en stor udfordring for Børnecancerfonden”.

Ud af de ca. 50 familier, der årligt er på rekreationsophold, er det mindre end en håndfuld børn, der får brug for behandling på hospitalet på Mallorca, og i La Vidas 13-årige levetid er der kun ét barn, der er transporteret hjem i ambulancefly. Men risikoen har ikke været den afgørende faktor for Trygs håndsrækning til familierne.

“Vi synes først og fremmest, at rekreationsopholdet på Mallorca har et rigtigt godt formål, som vi gerne vil støtte. Vi håber, vi kan være med til at give familierne et break fra hverdagen, og at vi med vores forsikring kan give familierne tryghed i en ellers bekymringsfuld hverdag.  Nu skal de i det mindste ikke spekulere på de økonomiske udgifter, der kan opstå, hvis de skulle få brug for at blive fløjet hjem til et dansk hospital eller behandles på et udenlandsk hospital”, siger Mikkel Zimakoff, leder af Trygs produktafdeling.

“Derudover har det haft stor betydning for os, at det er et så professionelt lægefagligt setup, der understøtter projektet”.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling