SuperSnøren rulles ud på Rigshospitalet

Behandlingen af børn med kræft er ofte lang, voldsom og svær at forstå. Men en helt speciel snøre med farvestrålende perler hjælper med at sætte ord på behandlingen. Til gavn for barnet, forældrene og omgivelserne. Nu er den også at finde som fast tilbud på Rigshospitalets børnekræftafdeling.

Med ’SuperSnøren’ bygger børnene under behandlingsforløbet deres egen unikke perlekæde, hvor hver perle symboliserer de forskellige behandlingstrin. Der er fx en perle for indlæggelse, én for kemoterapi og én for operation. Den første perle er ”Håbets perle” med et anker på.

Laila Uhrskov Hansen er hospitalspædagog på Rigshospitalet, hvor SuperSnøren siden maj 2018 har været en del af arbejdet med børnene. Hun forklarer her, hvordan SuperSnøren gør en forskel i hverdagen:

For barnet

Perlerne hjælper barnet til at fortælle sin egen historie og synliggøre alt det, det har mestret gennem sit sygdomsforløb. Den giver barnet mulighed for at bearbejde behandlingen og det at være indlagt.

For forældrene

Forældrene får mulighed for sammen med barnet at fortælle familie og venner, helt konkret hvad det vil sige at være igennem et sygdomsforløb. Med de helt små børn kan forældrene gemme snøren, og når barnet er klar til at snakke om sygdomsforløbet, har forældrene igen noget konkret at hænge fortællingen op på.

For omverden

Det giver vennerne og omverdenen mulighed for at stille spørgsmål, så det ikke går på barnet, der er i behandling, men mere på selve perlen. På den måde kan det være lettere for alle parter at tale om det.

For personalet

For personalet giver SuperSnøren mulighed for at anerkende barnet og det, barnet mestrer. Den er en god indgangsvinkel til at få en snak i gang med barnet. Det kan være spørgsmål som: ”Den her perle, hvad betyder den for dig?” eller ”Sidste gang du fik den her perle, hvad synes du så virkede bedst for dig?”

Børnecancerfonden finansierer SuperSnøren til børn med kræft, der behandles på Aarhus Universitetshospital, Aalborg Universitetshospital, Odense Universitetshospital og på Rigshospitalet. Læs mere om SuperSnøren her.

Hjælp os med at hjælpe. Sms GIV til 1217, så støtter du Børnecancerfonden med 125 kr., eller støt os via Mobilepay på 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling