Ny rapport: Knap 20 pct. flere børn overlever i dag kræft

Tirsdag d. 1/12 uddeler Børnecancerfonden årets indsamlede midler til forskning og udviklingsprojekter til fordel for børn med kræft. I alt uddeles over 45 millioner, herunder seks millioner, som fonden fik fra Knæk Cancer-indsamlingen. Ny rapport viser, at investeringerne i forskning har båret frugt, og at danske børn med visse kræftsygdomme har de bedste udsigter i verden til at overleve.

Knap 20 procent. Så meget er overlevelsen forbedret for børn med kræft i Danmark de sidste 20 år. I dag overlever fire ud af fem børn kræft, og børn med akut lymfoblastær leukæmi (ALL), som er den mest udbredte børnekræftdiagnose, har de bedste udsigter i verden til at overleve: 91 pct. af børn og unge med ALL lever fire år efter diagnosetidspunktet. Det viser en ny rapport om udviklingen indenfor forskning i og behandling af børnekræft, som Børnecancerfonden udgiver i dag i anledning af fondens jubilæum. Rapporten viser også, at den positive udvikling er resultatet af målrettede investeringer i forskning i børnekræft. I år lægger Børnecancerfonden mere end 45 millioner kroner oveni.

”Børnecancerfonden er den danske enkeltorganisation, der de sidste 20 år har støttet mest forskning i børnekræft, og i år fejrer vi, at indsatsen har virket. Kræft hos børn er anderledes end hos voksne og kræver derfor særskilt forskning. Kræftbehandlingen af børn og prognoserne har forbedret sig på 20 år – for nogle diagnoser markant – og Danmark har i dag stærke forskningsmiljøer, der gør sig gældende internationalt, og som er med til at udvikle de nordiske og internationale protokoller, som danske børn med kræft i dag behandles efter. Protokollerne er særligt for behandlingen af børn og udvikles systematisk gennem forskning, hvorfor danske børn med kræft får den bedste og nyeste behandling”, siger Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

Siden 1995 har Børnecancerfonden støttet forskning i børnekræft med 196 millioner. Det er fondens videnskabelige udvalg, der hvert år indstiller til fondens bestyrelse, hvilke forskningsprojekter der kan støttes.

”Vi er meget stolte og ydmyge over at kunne dele så mange midler ud. Det kan vi jo kun, fordi mange mennesker igen i år har støttet kampen mod børnekræft, hvilket er fantastisk. Men der er brug for at fastholde den forskningsmæssige fremdrift. Vi ved ikke, hvorfor børn får kræft, og der er stadig mange børnekræftsygdomme med dårlige prognoser. Samtidig har halvdelen af de børn, der overlever, varige skader efter den intensive behandling. Så vi fortsætter kampen for at alle børn overlever kræft til et godt liv”, siger Marianne Benzon Nielsen.

Se listen over projekter, der modtager støtte i 2015 her.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling