Ny ambassadør: ”Børnekræft er ubarmhjertigt”

32-årige Frederik Løchte Nielsen har selv mistet såvel sin mor som sin mormor til kræft. Den professionelle tennisspiller og Wimbledon-vinder er Børnecancerfondens nye ambassadør, som skal hjælpe med at sætte fokus på kampen imod børnekræft og arbejdet for at forbedre forskning, vilkår, omsorg og behandling for børn med kræft og deres familier.

Vi har slået fire spørgsmål over på Frederiks banehalvdel.

 

  • Hvorfor lige Børnecancerfonden?
    Jeg har tidligere lavet et par arrangementer, hvor der blev sendt penge videre til Børnecancerfonden. Da jeg blev spurgt, om jeg var interesseret i at blive ambassadør, behøvede jeg ikke at overveje det. Jeg synes, Børnecancerfonden gør et fantastisk arbejde, og jeg stiller med glæde op, hvis det kan hjælpe.

 

    • Du har ikke selv børn. Hvad er dit forhold til kræft?

Kræft er en voldsom sygdom, som berører de fleste mennesker direkte eller indirekte, og jeg har også oplevet at have kræft inde på livet. Både min mor og min mormor tabte kampen til kræft, og jeg har set, hvor grufuld en sygdom, det er. Det er ubarmhjertigt, når det er børn, der bliver syge, og det kan være en ekstrem udfordring for en hel familie. Hvis jeg kan være med til at gøre noget, der kan lette den byrde bare lidt, vil jeg naturligvis gerne gøre det.

    • Hvordan forestiller du dig, at du kan hjælpe som ambassadør?

Jeg håber, at jeg kan skabe noget opmærksomhed ved at stille op til arrangementer for Børnecancerfonden. Derudover håber jeg at kunne lave tennisrelaterede projekter, der kan samle penge ind. Lige nu har jeg fx et projekt i samarbejde med athliit.com, hvor man kan købe en træningstime med mig. Halvdelen af pengene går til Børnecancerfonden og MOT – en anden organisation jeg repræsenterer, der arbejder for og med unge.

    • Hvordan ser din hverdag ud?

I øjeblikket er sæsonen i fuld gang, så når jeg er hjemme, træner jeg hårdt og forbereder mig til de forskellige turneringer. Jeg spiller ca. 25 turneringer om året – alle i udlandet – og har derudover også en del træningsuger i udlandet, så jeg bruger det meste af året på farten.

Vi glæder os til samarbejdet med Frederik.

 

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

 • Familier og deres syge børn
 • Forskning
 • Vidensdeling