Børnecancerfonden samarbejder ikke med Foreningen for Danske Kræftramte Børn

Jyllands-Posten har i weekenden skrevet om Foreningen for Danske Kræftramte Børn (DKB), som er politianmeldt for mistanke om svindel med indsamling af penge til kræftsyge børn. Foreningen oplyser ikke, hvem der sidder i bestyrelsen, hvor mange penge, der er samlet ind, eller hvad midlerne er gået til.

Børnecancerfonden samarbejder ikke med Foreningen for Danske Kræftramte Børn. Vi oplever, at foreninger som Foreningen for Danske Kræftramte Børn skader det gode og nødvendige arbejde, som en stor gruppe velgørenhedsforeninger udfører til fordel for bl.a. udsatte mennesker – ikke mindst på børnekræftområdet.

Vi er derfor meget glade for, at både Isobro, Indsamlingsnævnet og et flertal af de politiske partier vil lukke det hul i loven, som i dag gør det muligt at starte en velgørende forening og via et call-center kontakte virksomheder for at samle penge uden at leve op til indsamlingsloven. Alle velgørenhedsforeninger bør forpligtes til at offentliggøre regnskaber, foreningens ansvarlige ledelse og følge de etiske regler. For det er andre menneskers penge, som vi håndterer, og det er et stort ansvar at påtage sig.

Børnecancerfonden bruger ikke telemarketing-fundraising for at samle penge ind, og hovedparten af de indsamlede midler går til forskning i børnekræft. Du kan se vores regnskaber, bestyrelsens sammensætning, og hvordan vi bruger de indsamlede midler her.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling