Direkte støtte

Direkte støtte

Direkte støtte

Igen i 2019 finansierede Børnecancerfonden en lang række tilbud til kræftsyge børn og deres familier – både tilbud, som vi selv administrerer, og uddelinger til aktiviteter, som supplerer fondens mål om at støtte og drage omsorg for kræftsyge børn og deres familier.

  • 870.000 kr. til forkælelseslegater til børn op til 18 år med en kræftdiagnose
  • 1.500.000 kr. til rehabiliteringsprojektet, Respect 2.0
  • 300.000 kr. til sponsorat af to værelser i hhv. Trygfondens Familiehus og Ronald McDonald Hus
  • 1.716.861 kr. til rekreationsopholdet, “La Vida”
  • Udlån af Børnecancerfondens tre feriehuse i Blokhus og Dronningmølle til familier med kræftsyge børn
  • Arrangementer for unge med kræft – herunder landstræf, lokale ungdomsture og ungdomsaftener

 

Landstræf 2020

I januar 2020 blev Børnecancerfondens årlige landstræf afholdt for unge, der er, eller har været, i behandling for kræft. I alt var 50 unge og frivillige samlet i København, hvor den gode stemning og samværet med de andre unge som sædvanligt var kendetegnende for denne weekend. Landstræffet bød bl.a. på teambuilding med udfordring af hjernen samt brætspilsaften, fest og dans.

Det var niende gang, Børnecancerfonden inviterede unge med kræft til at deltage i en fællesskabsbærende weekend, hvor der er en unik forståelse for, hvad det vil sige at være ung og have kræft. Børnecancerfondens effektmåling af landstræffet viser, at denne særlige forståelse har stor betydning for de unge, som vender hjem med bedre humør, styrket selvtillid og mere overskud.

Effektmåling af Børnecancerfondens tilbud

I 2015 har et analysefirma målt betydningen af fondens tilbud til børn med kræft og deres familier – herunder forkælelseslegater, landstræf og udlån af feriehuse, samt ophold med La Vida og på Cool Camp, som fonden finansierer.

Målingen viser, at tilbuddene til fulde lever op til succeskriterierne. De opfylder familiernes behov og har stor værdi både for børn, der har eller har haft kræft, deres søskende og forældre. Familierne får en ”vitaminindsprøjtning”, der gør det nemmere for dem efterfølgende at håndtere hverdagen, og de får tryghed og støtte til at komme mere i balance både som individer og som familie.

De unge har i høj grad også brug for Børnecancerfondens arrangementer, for her finder de en særlig tryghed. 80 procent deltager først og fremmest for at være sammen med jævnaldrende, der ved præcis, hvordan det er at have kræft. De kommer i overraskende lille grad for at blive forkælede. Læs mere her.

 

Halvkolonne_Metal

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling