Saschas historie

Sascha hjernetumor

"Jeg kan sagtens have drømme og målsætninger for fremtiden. Det er mærkeligt, at det hele kan falde sammen på et øjeblik. Jeg tager et skridt ad gangen. Sådan har det været hele livet, og sådan er det nu,” fortæller Sascha på 16 år.

Da Sascha er 4 år, får hun konstateret tre tumorer i hjernen. Tumorerne sidder tre forskellige steder og løber langs Saschas synsnerver ind til hjernestammen og begge hjerneventrikler. På grund af tumorernes placering kan de ikke fjernes ved operation, og strålebehandling af Saschas unge hjerne er udelukket, da det vil stoppe hendes udvikling.

Herfra begynder et behandlingsforløb, som strækker sig over 11 år med tre tilbagefald, over 100 kemobehandlinger, en omfattende hjerneoperation, utallige indlæggelser og smertefulde bivirkninger. Behandlingen har desværre ikke haft den ønskede effekt, og Saschas tumorer vokser fortsat. Selv om det har været en lang, sej kamp mod kræften, holder Sascha og hendes mor fast i troen på fremtiden:

”Tiden arbejder for os, og en dag kommer lige præcis dét, som løser mysteriet og kræftkuren for Sascha. Vi har set, hvordan barren er blevet løftet inden for akut leukæmi, og det kommer også til at ske på børnehjernetumor-området med de rette mennesker og midler. Vi håber selvfølgelig, at Sascha får gavn af det, men alene det at vide, at forskerne arbejder på sagen, giver håb. Og håb kan vi komme langt med,” fortæller Susan, mor til Sascha.

I dag er Sascha igen i behandling, og trods nedsat syn og bivirkninger ved behandlingen, passer hun sin skolehverdag i 9.klasse, som meget hun overhovedet orker. Men hun har måttet acceptere, at hun ikke kommer i gymnasiet efter sommerferien. Fremfor at fokusere på begrænsningerne, har Sascha valgt at holde fokus på alle de positive ting i livet og få det bedste ud af hver dag.

Ca. 45 børn under 18 får hvert år konstateret en hjernetumor, men pga. deres placering og kompleksitet, er de uhyre svære at behandle. Børnecancerfonden har derfor bevilliget 12 millioner til et nyt, nationalt børnehjernetumorkonsortium, som skal løfte prognoserne for børn og unge med hjernetumorer.

Hjælp os med at hjælpe børn og unge som Sascha. Sms GIV til 1217 og støt Børnecancerfonden med 125 kr., eller støt os via Mobilepay på 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling