Rosas historie

Rosa med neuroblastom

Familien mærker stadig til 10 år gammelt kræftforløb.

For 10 år siden blev Rosa færdig med sit behandlingsforløb for neuroblastom. En kræftform, som er den hyppigste svulstform uden for hjernen hos børn. Neuroblastom udgår ofte fra nerveceller lokaliseret i binyrerne, men sygdommen kan også findes i nervecellerne i nervesystemet.

Selvom det er 10 år siden, at Rosa blev kræftfri, så er både Rosa, hendes storesøster, mor og far mærket af det, de var igennem.

“På billedet står jeg sammen med Rosa på næsten 3 år og hendes storesøster, Solvej, på næsten 6 år. Det var helt klart en enorm udfordring at give begge piger lige meget omsorg og nærvær. Min ældste pige sagde en aften til mig: “Mor! Jeg savner dig selvom du er her.” Her 10 år efter, så påvirker det mig endnu, og udsagnet fortæller ret præcist, hvordan det var,” fortæller Rosas mor Hanne.

Det er ikke kun følelsesmæssigt, at de mærker til eftervirkningerne. Rosa er også fysisk mærket efter det hårde behandlingsforløb.

For børn får andre og mere aggressive kræftformer end voksne. Det betyder, at de gennemgår et hårdt behandlingsforløb, som giver bivirkninger og senfølger. Derfor arbejder forskerne i disse år for at udvikle langt mindre giftige behandlinger, der stadig er effektive nok til at helbrede børnene.

Forskning i børnekræft er dyrt, men det nytter noget. Børnecancerfonden er en selvstændig fond, og vi har derfor brug for støtte udefra. Støt forskning i børnekræft på MobilePay 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling