Rosas historie

Rosa med hjernetumor

Rosa er født med en kronisk hjernetumor.

Ønsk Rosa tillykke, der i dag bliver 7 år.

Rosa er nærmest vokset op på sygehuset. Det kan lyde mærkeligt, men det skyldes, at Rosa er født med en kronisk hjernetumor. Tumoren sidder i hulrummet mellem hjernen og hypofysen. Rosa havde allerede som 5 blot måneder gammel været igennem en hjerneoperation og startet op i kemobehandling.

I sit nu 7-årige lange liv, har Rosa kun haft pause fra kemoen i sammenlagt 4 måneder. Hver gang hun har pause, vokser tumoren.

Rosa er et af de børn i Danmark, der lige nu har en hjernetumor. Hjernetumorer er den næsthyppigste kræftform hos børn og udgør ca. 1/4 af alle børnekræfttilfældene.

Overlevelsen for børn med hjernetumorer er forbedret de sidste 25 år, og målrettede investeringer fra Børnecancerfonden har været afgørende for at sikre denne fremgang. Men der er stadig ca. 20 % af børnene, der ikke overlever – og dem, der gør, har den højeste risiko for at få alvorlige senfølger sammenlignet med andre børnekræftpatienter.

I dag er Rosa stadig i behandling. Den behandling hun får nu holder med nød og næppe tumoren stabil, så den ikke vokser. Selvom hun stadig er syg af kræft, så har Rosa glædet sig til december måned – hun har glædet sig til, at nissen flyttede ind og til at bage julekager og spise julekalender.

Hjælp os med at hjælpe børn som Rosa. Støt Børnecancerfonden på MobilePay 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling