Philips historie

”Du skal ikke være ked af det; jeg skal et bedre sted hen”


Det sagde 15-årige Philip til sin mor, kort tid før han døde.

Hun skulle bare love ham at passe på hans to ældre søstre. Til en læge sagde han, at han kun havde to bekymringer. Om det gjorde ondt at dø, og hvordan hans familie skulle komme videre efter hans død.

De sidste otte år af Philips liv fulgte kræften ham som en modbydelig ledsager. Da han første gang fik konstateret rhabdomyo-sarkom, gik han i 0. klasse og blev efter kemoterapi og efterfølgende strålebehandling i Houston erklæret kræftfri knap et år senere. Men kræften kom tilbage. I 2013. Og i 2015.

Da han blev erklæret sygdomsfri i slutningen af 2016, sagde lægerne, at nu var der ikke flere behandlingsmuligheder tilbage, skulle han få et tilbagefald igen. ”Jeg tænkte, at det får vi heller ikke brug for. Tredje gang er lykkens gang,” fortæller Philips mor Stella Lønborg.

Men knap var hverdagen i gang igen, før Philip for fjerde gang blev syg. Han kom med i et forsøg i Paris, der ikke fungerede, og derefter prøvede lægerne endnu engang med den kemoterapi, som han før havde fået, men som ville være barsk at gå igennem igen. Der gik knap halvandet år, og så var der ikke mere at gøre. Kræften var alle steder i Philips krop, og kemoterapien blev stoppet.

”Dagene efter er en tåge. Hvordan skal man lige agere, når man har fået at vide, at man skal miste sit barn,” siger Stella. Philip døde den 10. oktober 2018, og da han blev begravet få dage senere, gik familien bag rustvognen gennem hele byen. Biler holdt ind, og folk stod ved vejen med bøjede hoveder.

”Philip har rørt mange mennesker med sin personlighed. Sit altid høje humør og glade væsen. Der går ikke et minut, hvor jeg ikke tænker på ham. Men vi lovede ham, at vi nok skulle leve videre, selv om det ville blive hårdt.”

I hele september måned har Børnecancerfonden samlet ind, så vi kan støtte den forskning, der i fremtiden kan være med til at redde liv, så ingen børn skal dø af kræft. Hjælp os med at nå i mål med indsamlingen – alle bidrag er med til at gøre en forskel.

Sms GIV til 1217 og giv et bidrag på 125 kr. eller støt os nedenfor eller via Mobilepay på 78502

Støt nu

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling