Oscar Emils historie
4-årige Oscar Emil havde neuroblastom, som havde spredt sig til knoglerne.
Neuroblastom er den hyppigste svulstform uden for hjernen hos børn og udgår ofte fra nerveceller lokaliseret i binyrerne. Den kan dog også findes i nerveceller, der ligger i det sympatiske nervesystem, som styrer en række uvilkårlige funktioner i legemet, for eksempel tarmfunktionen. Uden for hjernen løber en del af dette nervesystem i den såkaldte grænsestreng, som strækker sig fra halsen og ned til halebenet tæt på hver side af rygsøjlen, og neuroblastom er derfor ofte lokaliseret langs rygsøjlen.
Et af de børn, som har haft neuroblastom er 4-årige Oscar Emil, hvor det ovenikøbet havde spredt sig til knoglerne. Det blev opdaget efter, at Oscar Emils mor, Christina, havde fundet en knude på hans hals, som efter flere lægebesøg blev undersøgt, og der blev taget en biopsi.
Oscar Emil er i dag rask og har det godt, men det har været et hårdt forløb med kemoterapi, høstning af stamceller, operationer, stamcelletransplantation, stråleterapi og immunterapi.
Desværre er chancen for helbredelse af børn over et år, hvor sygdommen har bredt sig til lymfeknuder, knogler eller knoglemarv, ikke nær så gode, men inden for de seneste år ser det ud til, at indførelse af immunbehandling til børn med højrisiko neuroblastom medfører, at ca. halvdelen bliver helbredt.
Hjælp os med at helbrede børn som Oscar Emil. Støt Børnecancerfonden på MobilePay 78502.