Olivers historie

"Det var virkelig hårdt, for vi vidste jo også, at han ikke vil overleve uden behandlingen," fortæller Olivers mor.

-”Da vi var til forsamtale på Rigshospitalet, fik vi at vide, at behandlingen var noget, han kunne dø af. Det var virkelig hårdt, for vi vidste jo også, at han ikke vil overleve uden behandlingen. Det føltes lidt som at vælge mellem pest eller kolera,” fortæller Janni, der er mor til Oliver, som i marts 2020 fik konstateret leukæmiformen ALL.
Oliver har altid været en aktiv dreng, der elskede at cykle mountainbike med sin far. I slutningen af 2019 begyndte Oliver at blive mere og mere svag og pludselig kunne han ikke engang cykle 5 km på sin cykel. Over et par måneder tabte han sig meget og blev bleg. En dag i skolen blev Olivers mor pludselig ringet op med beskeden om, at hun skulle komme og hente sin søn med det samme, for han havde det ikke godt.
Familien tog på sygehuset og fik efterfølgende den nedslående besked, at Oliver havde kræft. Både Olivers mor og far blev meget bange – de havde i forvejen mistet mange familiemedlemmer til kræften, og de havde derfor ingen gode historier med kræft.
Oliver startede hurtigt op i behandling med højdosis-kemo, som var meget hårdt for hans krop. Indlæggelserne var ofte, og han fik både indre blødninger, nervesmerter, en blodprop i armen og slimløsning. Grundet den hårde behandling kom Oliver på intensiv, og det blev dernæst besluttet, at han skulle have stråler og efterfølgende have en knoglemarvstransplantation, da kemoen ikke havde den ønskede virkning.
I dag er Oliver 12 år og færdigbehandlet. Han går løbende til kontroller og får stadig en del medicin. Oliver har mange senfølger efter den hårde behandling, men er en positiv og sej dreng med masser af gå-på-mod.
Du kan være med til at støtte børn som Oliver via MobilePay 78502.
Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling