Noras historie

Hvert år er 500-600 danske børn i behandling for kræft. Behandlingsforløbet involverer ofte lange indlæggelser på hospitalet, isolation i hjemmet og en hverdag langt væk fra kammerater og venner i børnehaven eller skolen.


Gode venner, der kommer på besøg, er derfor guld værd. En af dem er 4-årige Nora. Hendes bedste veninde, Vilma, fik konstateret kræft i efteråret 2016 og har siden været i behandling på Rigshospitalet.

”Nora ved, at Vilma har en sygdom som hedder kræft, og at det er en sygdom, som tager lang tid at blive rask fra. På grund af Nora og Vilmas unge alder har begge piger dog haft en umiddelbar og ukritisk tilgang til hinandens venskab og sygdom. For Nora har det betydet, at hun egentlig ikke tænker så meget over, at Vilma er syg, men vil bare gerne være sammen med hende,” fortæller Noras mor, Sarah.

I starten af december besøger Nora Vilma på hospitalet. Vilma har mistet håret pga. kemoterapien, og Nora fortæller efterfølgende sin mor, at hun først blev lidt forskrækket, da hun så Vilma uden hår. Men da Vilma får øje på Nora, bliver hun glad og siger: “kom bare Nora, det er jo bare mig”.

Det giver Nora modet til at komme ind på Vilmas stue. De to veninder bruger lidt tid til at finde hinanden i “det nye”, men det går hurtigt, og kort efter leger de to veninder sammen, som de altid har gjort.

Nora besøger Vilma både på hospitalet og derhjemme, så ofte hun kan, og så længe Vilma orker det. Her leger pigerne, som de plejer; om det så er at lave perler i Vilmas hospitalsseng, pandekagespisning, prinsesseudklædning på Noras værelse eller noget helt fjerde.

Vilma og Nora har også holdt kontakten under indlæggelserne ved at sende filmklip med små jule- og nytårshilsner til hinanden. Kontakten og samværet har betydet meget for begge piger – og for Vilma har det for en stund fået hende til at glemme, at hun er syg.

“Vi har som forældre været meget bevidste om, at Nora skulle se Vilma igennem hele forløbet i det omfang, Vilma har haft energi til det. Vi synes, at det er vigtigt for børn, at få alle aspekter af livet med – også de svære og alvorlige ting. Og vi opdrager Nora ud fra den værdi, at det vigtigste er at være en god ven.”

Du er den sejeste ven Nora – tak for det.

Hjælp os i kampen mod børnekræft, så vi sammen kan helbrede alle kræftsyge børn til et godt liv – sms GIV til 1217 og støt Børnecancerfonden med 125 kr.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling