Mys historie

Fremskridt i børnekræftforskning gør, at fire ud af fem børn overlever kræft i dag. Men halvdelen af dem har mere eller mindre alvorlige senfølger efter sygdommen og behandlingen, som de må leve med resten af livet.


My er ét af de mange børn, der er mærket af den intensive behandling. Kun 3 måneder gammel får hun konstateret spædbarns leukæmi (INFANT ALL) – en aggressiv leukæmisygdom, som kun ses hos 0-2 børn om året.

”Det var næsten ikke til at bære, at sådan et lille, uskyldigt menneske kunne blive så alvorlig syg. Vi brød helt sammen”, fortæller Mathilde, mor til My.

My starter i intensiv behandling med kemoterapi, for at få sygdommen under kontrol. Grundet den aggressive sygdom, My’s lave alder og risikoen for tilbagefald, skal hun knoglemarvstransplanteres for at sikre hende de bedste betingelser for at blive rask. Transplantationen går godt, men desværre opstår der en sjælden, voldsom bivirkning, som forringer blodgennemstrømningen i Mys lungekredsløb.

Den dårlige cirkulation resulterer i, at My pludselig stopper med at trække vejret. Straks bliver hun overflyttet til intensivafdelingen, hvor lægerne lægger hende i både respirator, dialyse, My’s hjerte kæmper og hun har svært ved at holde blodtrykket oppe. My gennemgår herefter en af tre hjerteoperationer, og bliver lagt på hjerte- lunge maskine for at aflaste hendes lille krop.

”Det var frygteligt, hun havde slanger og dræn alle steder, og bare de rykkede lidt på hende, blev hendes tilstand forværret. Lægerne fortalte os, at de havde ryggen mod muren, og at det nu var My, som skulle vise, at hun ville livet. Det er en forældres værste mareridt ikke at vide, om ens barn overlever”.

Heldigvis begynder My at vise tegn på bedring, og efter 21 dage i respirator slår My endelig øjnene op. Både læger og familie er lettede, men en MR-skanning afslører, at det voldsomme forløb har haft konsekvenser og at My desværre har erhvervet sig en hjerneskade.

My er i dag kræftfri og er sammen med sine forældre overflyttet til Hammel Neurocenter, hvor hun intensivt genoptræner hver dag for at genvinde sin styrke, så hun igen er klar til at møde verden. For hun har været igennem langt flere prøvelser end de fleste spædbørn, hvilket hendes 650 perler og næsten 8 meter lange, farvestrålende Supersnøre er et bevis på.

På grund af Mys unge alder kender hverken læger eller specialister endnu omfanget af Mys hjerneskade – men Mys forældre ser lyst på fremtiden:

”My har heldigvis en fantastisk personlighed, og hun er altid glad og smilende. Vi er ikke i tvivl om, at vi har fået hende tilbage. Nu er det bare kroppen, der mangler, og som vi arbejder intensivt på. Vi har overlevet kræften, så nu kan livet bare komme an”.

Tak til My og familien for, at vi må dele jeres historie.

Det kræver forskning og udvikling af behandlingsmetoderne, hvis alle danske børn og unge skal overleve kræft uden alvorlige bivirkninger og få et godt liv uden senfølger. Børnecancerfonden er den organisation, der støtter mest forskning i børnekræft.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling