Milles historie

Mille

9-årige Mille have en 13 cm stor knude i maven.

Rhabdomyosarkom er den hyppigste type af bløddelssvulster. Svulster i bløddelene udgår fra muskelvævet eller musklernes støttevæv. Hvert år konstateres sygdommen hos seks til otte børn i Danmark. I oktober 2020 blev Mille ét af de børn.

Mille havde en 13 cm stor knude i maven. Det krævede ni intensive kemobehandlinger og 28 strålebehandlinger. Dette blev efterfulgt af seks måneders vedligeholdelses kemoterapi.

Under forløbet var Milles bedste veninde, Sienna, ofte forbi. Milles mor Mette fortæller, at hver gang Sienna kom på besøg, levede Mille op. De to kunne snakke om andet end bare sygdom, og så fik hun Mille til at grine – noget der var skønt for Mette at høre.

I dag er hun heldigvis raskmeldt, men det har ikke været et nemt forløb. Utallige opkastninger, indlæggelser og andre skrappe bivirkninger har sat sit spor i Mille:

“Det har været en lang og sej kamp, som vi er lykkelige for er godt overstået. Vi tænker tilbage på de søde og dygtige sygeplejersker, der har gjort alt for, at Mille kom igennem på bedste vis. I dag spiller hun håndbold tre gange om ugen, så der er heldigvis fart på Mille igen” fortæller Mette.

Børnecancerfonden er en selvstændig fond og den danske fond, der de sidste 26 år har støttet mest forskning i børnekræft. Hjælp os med at hjælpe børnene, så alle børn overlever kræft til et liv med de samme muligheder som andre børn.

Støt på MobilePay 78502.

Børn får andre og mere aggressive kræftsygdomme end voksne

Børnekræft er en livstruende sygdom og rammer ca. 200 børn hvert år alene i Danmark. Det er den sygdom som flest børn over 1 år dør af.

Det er helt afgørende for overlevelsen, at sygdommen opdages så tidligt som muligt. For bare 50 år siden, var det kun halvdelen af børnene, der overlevede, i dag er det ca. 85 % af børnene – takket være målrettet forskning i børnekræft.

Resultater fra forskning i voksenkræft kan ikke overføres til behandling af børnekræft. Derfor er forskning isoleret i børnekræft livsnødvendigt. Dét så overlæge, Henrik Hertz, og grundlagde i 1995 derfor Børnecancerfonden.

Det særskilte fokus på børnekræft har både resulteret i bedre behandlingsmetoder og øget overlevelse. Vi er nået langt, men vi er ikke i mål.

Se de hyppigste børnekræftdiagnoser

Børn kan få kræft mange steder.
Her finder du en oversigt over, hvor i kroppen børn typisk får kræft.

 

Hvor får børn kræft?

Læs andre børns historier

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling