Magnus’ historie

Magnus

"Jeg skal bare være klar, så jeg kan komme på efterskole."

“At gå på efterskole har for mig betydet, at jeg kunne koble helt af fra, fra sygdommen, og jeg ikke skulle tænke på min næste behandling. Det har også betydet, at jeg har fået venner for livet og fik lov til at ”glemme”, at jeg var syg, og bare fik lov til at være en teenager,” sådan fortæller Magnus på 15 år om det at gå på efterskole, når man har kræft.

Magnus fik et efterskolelegat fra Børnecancerfonden for lidt over et år siden. Det er et legat, som alle unge med kræft under 18 år kan søge om, og det samme kan kræftsyge unges søskende.

Magnus fik i slutningen af folkeskolen kræft. Det var en stor omvæltning i hans liv, som pludselig bestod af indlæggelser, behandlinger og hårde bivirkninger. Magnus havde hele tiden vidst, at han gerne ville på efterskole, så da han fik sin kræftdiagnose, var hans første reaktion:

“Jeg skal bare være klar, så jeg kan komme på efterskole.”

Heldigvis fik Magnus lov til at komme på efterskole – et år som har været med til at støtte ham i at vende tilbage til hverdagen efter sygdommen. Børnecancerfonden støtter børn og unge med kræft gennem bl.a. efterskolelegater. Det er med til at skabe gode oplevelser udenfor hospitalet og er pusterum fra sygdommen, som ofte fylder rigtig meget i hverdagen.

Børnecancerfonden arbejder for børn som Magnus. Støt vores arbejde på MobilePay 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling