Magdas historie

500-600 børn under 18 år er hvert år i behandling for kræft. I den periode har deres familier sygdom og bekymringer tæt inde på livet. Særligt for søskende kan det være svært at navigere i og samtidig stå på sidelinjen, når ens bror eller søster får kræft.


For Magda på 9 år tog det tid at lande i en ny, ukendt hverdag med mange ubesvarede spørgsmål, da hendes 5-årige lillesøster Vilma fik konstateret akut leukæmi (ALL). Men Magda var alligevel ikke i tvivl om, hvad hun skulle klædes ud som til fastelavn.

”Magda synes, at Vilma er sej med alt det, hun har været igennem, En superhelt. Så hun syntes, at det ville være sejt at prøve at være Vilma, og hun fandt selv på at lave en sonde med et sugerør. Vilma syntes, at det var skønt, og de havde mange grin over det med sonden“

Simone, Magda og Vilmas mor.

Ved hjælp af støtte fra familiens netværk, inklusion og åbenhed om Vilmas kræftsygdom, har Magda haft frirum til at være en kærlig og nærværende storesøster. Og hun har samtidig været en god hjælp og støtte for lillesøster Vilma, når hun har haft det svært eller haft ondt.

Du kan også hjælpe børn med kræft. Sms GIV til 1217 og støt med 125 kr., så er du med til at bistå den vigtige forskning i børnekræft, så vi kan helbrede endnu flere børn til et godt liv.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling