Kristines historie

Kristine med neuroblastom

"I Kristines tilfælde kan man næsten ikke se på hende, at hun har været så alvorligt syg, og det kan være svært for andre at “tro” på, at hun stadig kæmper," fortæller Dorte.

“Det kan være svært for andre at forstå, hvordan det er at være i konstant alarmberedskab. Der er en altoverskyggende frygt for, at kan ende med et dårligt udfald, men først og fremmest er det svært at se på og også forstå, at ens barn skal gennemgå en så hård behandling,” fortæller Dorte, der er mor til Kristine.

Kristine fik som 15-årig konstateret den sjældne kræftsygdom Olfaktorius neuroblastom – kræft i lugtenerve, næse, bi- og kæbehuler. Det tog lægerne mange måneder at finde frem til den præcise diagnose, men efter diagnosen blev stillet, gik det stærkt. Kristine fik foretaget en svær robotkirurgisk operation gennem næsen og gennemgik efterfølgende 33 protonstrålebehandlinger i USA.

Behandlingen var meget hård og tog hårdt på Kristine – og har resulteret i, at hun i dag skal leve med senfølger af behandlingen. Kristine har bl.a. mistet lugtesansen, fået nedsat spytproduktion, fået beskadiget slimhinder, og hun er netop blevet opereret for grå stær. Hendes øjenvipper og øjenbryn i højre side er brændt væk under protonstrålerne, så hun har også fået foretaget et plastikkirurgisk indgreb for at se, om hendes øjenbryn kan genopbygges.

Heldigvis er Kristine i dag kræftfri.

“I Kristines tilfælde kan man næsten ikke se på hende, at hun har været så alvorligt syg, og det kan være svært for andre at “tro” på, at hun stadig kæmper,” fortæller Dorte.

Vi er kommet langt med forskningsresultaterne gennem de sidste årtier, men der er fortsat brug for forskning, så vi kan helbrede flere børn og sikre kvaliteten af det liv, vi helbreder børnene til. Støt vores arbejde på MobilePay 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling