Josefines historie

Pige i hospitalsseng med flag og konfetti

15-årige Josefine fik konstateret den aggressive hjernetumor medulloblastom i juni 2019.

15-årige Josefine fik konstateret den aggressive hjernetumor medulloblastom i juni 2019. Hun fik med det samme taget trykket, og beskeden var, at hun formentlig ikke ville have levet to uger længere, fordi trykket var så højt. Få dage senere fik hun fjernet 98 procent af tumoren.

Forud var gået en tid, hvor Josefines håndboldtræner havde opdaget problemer med hendes syn, og hun var derfor begyndt til samsynstræning hos en optiker. Men det blev hun dårlig af, og kort tid efter begyndte hun at skele på det ene øje.

Josefine kom til lægen, MR-scanning og derefter direkte til Skejby Sygehus. Hun fik efter operationen 30 strålebehandlinger og derefter seks gange otte ugers kemoterapi. Hun fortsatte med at gå i skole under det meste af sin kemobehandling, der sluttede i august i år.

Før hun blev syg, spillede Josefine rigtig meget håndbold, og det har hun måtte stoppe, da hun stadig er udfordret på sin balance.

”Det var været svært at erkende, at hun ikke kommer til at spille igen. Hun har savnet det fællesskab, som håndbolden gav, og det har været svært at bibeholde venner,” siger Josefines mor, Annette Toft Andreasen.

”Det er selvfølgelig hårdt at se sit barn være ramt af sygdom. Men Josefine har været sej og klaret det meste med oprejst pande.”

Josefine har besluttet at tage på efterskole næste år, og Børnecancerfonden ønsker hende et fantastisk år med mange nye oplevelser og venskaber.

Vi har brug for din hjælp, hvis vi fortsat skal kunne hjælpe børn som Josefine. Bliv en del af styrken for børn med kræft. Sms GIV til 1217 og giv et bidrag på 125 kr. eller støt os nedenfor eller via Mobilepay på 78502.

Støt nu

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling