Johannes’ historie

I første omgang er beskeden, at Johannes kan se frem til et behandlingsforløb på seks til otte måneder. Men så kommer den vildeste opringning, som Maja beskriver den.


Johannes blev født med kræft. Som blot tre uger gammel får Johannes konstateret leukæmi. Kort efter sin fødsel hæver skiftevis hans fødder og hans lægge, og en lørdag aften begynder han at hæve i den ene arm og ved øjet, så hans forældre tager ham til vagtlægen og sendes til børneafdelingen, hvor han få timer senere får sin diagnose.

”Det var forfærdeligt; jeg vidste slet ikke, at man kunne blive født med leukæmi,” siger Johannes’ mor Maja Henriksen, der fortæller, at Johannes har AML Delta 1, der formentlig kommer af, at Johannes har nogle ekstra kromosom 21 i sine celler.

I første omgang er beskeden, at Johannes kan se frem til et behandlingsforløb på seks til otte måneder. Men så kommer den vildeste opringning, som Maja beskriver den.

En lørdag aften – seks uger efter Johannes’ første behandling – ringer lægen med svar på prøver, som har været sendt til England. Johannes har en anden form for leukæmi end først antaget, og han er faktisk allerede kræftfri.

I dag er Johannes sund dreng på ni måneder; han følger sin udvikling og er den gladeste baby.

”Hver dag lever man med frygten for, at det kommer igen. Man forsøger ikke at tænke på det, men det vil nok altid ligge i baghovedet,” siger Maja.

Vi har brug for din hjælp, hvis vi fortsat skal kunne hjælpe børn som Johannes. Bliv en del af styrken for børn med kræft.

Sms GIV til 1217 og giv et bidrag på 125 kr. eller støt os nedenfor eller via Mobilepay på 78502.

Støt nu

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling