Jacobs historie

I dag starter Børnecancerfondens årlige landstræf. 55 unge tilknyttet de fire danske børnekræftafdelinger mødes i København til en weekend, der først og fremmest handler om samvær med andre unge, der ved præcis, hvordan det er at have kræft.


13-årige Jacob skal med til landstræf for første gang. Sidste år måtte han melde afbud, da han fik et tilbagefald af den aggressive knoglekræftsygdom, Ewing sarkom.

”Jeg glæder mig ekstra meget i år, fordi jeg ikke kunne komme med sidste år. Jeg glæder mig til at være sammen med alle de andre, der har prøvet at være syg som mig, for det er rart at have nogen at tale om det mig, hvis man har lyst. Og ellers bare have det sjovt”

fortæller Jacob, som første gang fik konstateret knoglekræft i maj 2015, hvor en tumor voksede indeni og uden på knoglen i hans højre overarm.

Jacob blev hurtigt sat i gang med intensiv kemoterapibehandling, der heldigvis stoppede tumorens vækst, så lægerne i efteråret kunne fjerne den ved en omfattende operation. Knoglen var dog ødelagt af kræftcellerne, så lægerne fjernede også 18 cm af overarmsknoglen og indsatte et nyt stykke knogle fra Jacobs underben. Efterfølgende fik Jacob kemoterapi i yderligere seks måneder, og et år efter sin diagnose var han færdigbehandlet.

Men allerede fire måneder senere fik Jacob et tilbagefald – nu i hovedet, hvor to tumorer var vokset frem i Jacobs kranium. Jacob startede igen i intensiv behandling med både binyrebarkhormon og kemoterapi, hvilket bremsede de aggressive tumorers vækst.

Jacob var heldig, for tumorerne var ikke vokset ind i hans hjerne, så i februar fik Jacob opereret de to tumorer ud plus en del af hans kranium, som blev erstattet af titanium. Frem til juni fik han både kemoterapi og strålebehandling for at være sikker på, at der ikke er flere kræftceller tilbage i Jacobs krop.

Efter næsten 2,5 år er Jacob lykkelig for at være tilbage hos klassekammeraterne og i gang med sit ungdomsliv – langt fra hospitalet. Selv om han igen er kræftfri, har den lange behandling mærket hans krop bl.a. fungerer hans højre arm for nedsat styrke, han har fået dropfod på højre ben, hvor lægerne tog et stykke knogle ud, og binyrebarkhormonet har beskadiget hans knæ. Men Jacob vil ikke lade sig begrænse af det, han har været igennem, og i weekenden står den på sjov og ballade med andre unge, der kender alt til Jacobs udfordringer.

Ud over de mange unge deltager også ca. 15 sygeplejersker, pædagoger, skolelærere, personale og frivillige fra Børnecancerfonden på årets landstræf.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling