Idas historie

Veninder børnekræft

Behandling af kræft hos børn tager ofte år, og betyder fravær fra både skole og kammerater. Et år efter endt behandling har hvert fjerde barn sociale udfordringer, og 31 % får specialundervisning.


For Ida på 9 år var det hårdt pludselig at blive set anderledes på af sine kammerater, da hun fik konstateret en kræfttumor i sin arm. Samtidig har det været udfordrende at skulle undvære skolen og det sociale liv under de lange indlæggelser, mens behandlingen har stået på.

Heldigvis får Ida ugentlige besøg af bl.a. sin gode veninde Maya, hvilket har været med til at sætte lys på hverdagen på hospitalet. Besøgene går med både fjol, hygge, snak og fælles undervisning i skolestuen.

Ida og Maya er nemlig en del af et stort forskningsprojekt under navnet ‘RESPECT’, som undersøger effekten af at integrere barnets hverdagsliv i behandlingen. Klassekammerater bliver f.eks. udvalgt som ambassadører, der kommer med på hospitalet og får undervisning sammen med det kræftsyge barn.

“Ida elsker at få besøg af sine veninder, og dette gør, at hun ofte også rejser sig fra sengen. Hun stråler, når pigerne kommer ind af døren, og motiveres til at gå i skole, træne og få øget appetit. Veninderne kan bare noget, vi som forældre ikke kan. Det har stor betydning at se ens pige få et smil på læberne, når alt andet bare er øv.”

Tine, mor til Ida.

Børnecancerfonden har støttet RESPECT (Rehabilitation including Social & Physical Activity and Education in Children and Teenagers with cancer) med ialt 5 millioner kroner, herunder 1.200.000 kr. i 2017.

Hjælp os med at hjælpe børn med kræft. Sms GIV til 1217 og støt Børnecancerfonden med 125 kr.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling