Cecilies historie
”Der er flere ting, som har været hårdt, men det sværeste har været, at jeg ikke kunne forstå, at så ungt et menneske kunne få kræft,” fortæller Cecilie, storesøster til Christina, der i 2016 fik diagnosen leukæmi (AML) som 14-årig.
Cecilie, som selv studerer medicin på Københavns Universitet, vælger derfor at skrive sit bachelorprojekt om sin lillesøsters kræftsygdom. Gennem projektet får Cecilie indsigt i, hvad der egentlig sker med cellerne i Christinas krop, og hvorfor lægerne gør, som de gør. Det bliver også tydeligt for hende, at intet er tilfældigheder, og at lægerne nøje følger skemaer og fastlagte behandlingsprotokoller bygget på mange års forskning og erfaring. For Cecilie har indsigten samtidig været en inspiration til selv at forfølge børnekræft-specialet.
”Drømmen er at blive børnelæge inden for leukæmi. Nu har jeg fulgt Christina rundt i et år på børnekræftafdelingerne i København, Odense og Aarhus og selv doneret knoglemarv til Christina, for at hjælpe hende til at blive rask. Hver gang er jeg blevet vildt imponeret over måden, læger og sygeplejersker arbejder på, og hvor dygtige de er. Det håber jeg også en dag selv at kunne blive en del af.”
Børnecancerfonden er den enkeltorganisation, der støtter mest dansk forskning i børnekræft. Siden 1995 har fonden uddelt knap 239 millioner kroner alene til forskning og oprettet fire professorater i børnekræft som fundament for opbygningen af to stærke forskningsmiljøer.
Hjælp os med at hjælpe – for forskning er det bedste håb, vi kan give børnene og deres familier. Sms GIV til 1217 og støt med 125 kr., eller støt os via Mobilepay på 78502.