Caspers historie

Casper i kørestol

Casper skal holde jul i kørestol.

På en helt almindelig dag i april 2022, opdager Casper nogle røde pletter på sine ben. Familien bliver enige om at tage til lægen. Det viste sig at være en god beslutning, for de bliver sendt videre til hospitalet. Casper får taget blodprøver, og med det samme er resultatet klart – Casper har leukæmi.

Han startede i kemobehandling, men allerede kort tid efter begynder han at opleve flere bivirkninger. Tidligt i forløbet får Casper nervebetændelse, det betyder, at han nu sidder i kørestol, og ikke har kunnet gå siden juli 2022. Den fysiske begrænsning er den største bivirkning. Foruden nervebetændelsen har Casper også fået skimmelsvamp i lungen, hvilket betyder, at både nyre, lever og bugspytkirtel er påvirket.

”Vi har et mål om at Casper kan gå et par skridt rundt om juletræet”, fortæller Caspers mor. Til trods for daglig genoptræning med en fysioterapeut, så ser det desværre ikke ud til, at familiens mål bliver nået i år, da Casper stadig ikke kan gå.

Julen nærmer sig nu, og familien frygter at blive indlagt akut omkring jul. Det ville være hårdt, at skulle holde jul på hospitalet, især efter familien var indlagte hele sommeren.

Familien håber på en så normal jul som muligt. Desværre sætter bivirkningerne en stopper for de ting, som Casper normalt har kunnet juleaften. F.eks. kan Casper ikke selv hente sine pakker under træet eller danse med om juletræet, hvor han i år enten skal bæres eller køre i sin kørestol.

Du kan være med til at støtte forskning i børnekræft, der hjælper børn som Casper. Støt vores arbejde på MobilePay 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling