Benitas historie

Hvis den begynder at vokse igen, vil der gå år, før Benita kan tåle at gennemgå en behandling igen. Og senfølgerne har været voldsomme.


I 2008 og 2010 mistede Anna Nattestad to sønner. Den ene levede i halvandet døgn; den anden 17 dage. Begge havde samme hjertefejl, og dengang fik hun at vide, at det nærmest var statistisk umuligt.

Da hun få år efter blev gravid igen, fik hun ekstra scanninger for tjekke hjertet. Og det så fint ud. I forvejen havde familien en 18-årig søn, der var sund og rask, og det samme var datteren Benita, da hun blev født. Men 14 måneder gammel fik hun konstateret en hjernetumor.

”Jeg ringede til mit arbejde og sagde, at jeg nok ikke ville komme tilbage den kommende måned. Altså jeg kunne simpelt hen ikke fatte det,” fortæller Anna, der nu seks år efter ikke er vendt tilbage til sit arbejde.

Benita blev opereret to gange og fik efterfølgende en hel del kemoterapi. I 2018 fik hun strålebehandling, der satte tumoren i bero, og siden da har den været status quo. Hvis den begynder at vokse igen, vil der gå år, før Benita kan tåle at gennemgå en behandling igen. Og senfølgerne har været voldsomme.

Benita, der nu er syv år, kan ikke gå, ikke synke, og hendes sprog er begrænset til få ord og lyde. Tre gange i døgnet har familien en hjælper. Alligevel forsøger de at give Benita en så normal hverdag som overhovedet muligt. Laver mad og bager sammen. Og leger udenfor i det omfang, som hun kan. Benita går også i skole to timer om dagen.

”Alle børnene kommer hen og krammer hende og er så søde ved hende. Og hun har det godt omstændighederne taget i betragtning. Hun er glad og har for det meste ikke smerter.”

Vi har brug for din hjælp, hvis vi skal kunne hjælpe børn som Benita. Bliv en del af styrken for børn med kræft. Sms GIV til 1217 og giv et bidrag på 125 kr. eller støt os på Mobilepay 78502.

Støt nu

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling