Arthurs historie

Arthur med DIPG

"Første samtale med lægerne bestod af den værst tænkelige besked. Arthur havde kræft. En uhelbredelig form for kræft, og han havde mindre end et år tilbage at leve i."

“Første samtale med lægerne bestod af den værst tænkelige besked. Arthur havde kræft. En uhelbredelig form for kræft, og han havde mindre end et år tilbage at leve i,” fortæller Helene, der er mor til Arthur, som desværre i dag er død.

Tilbage i marts 2020 blev Arthur meget akut dårlig og kom på hospitalet. Efter en MR-scanning viste det sig, at Arthur havde en såkaldt DIPG (diffust infiltrerende pons gliom), en tumor på hjernestammen, der er uhelbredelig.

Arthur skulle nu starte på 30 strålebehandlinger. Han var imponerende sej under behandlingen – og hans mor fortæller, at det var en motivation for Arthur, at der efter hver behandling, var endnu en perle til hans SuperSnøre.

Læs mere om SuperSnøren her. 

Familien nåede også at deltage på CoolCamp – et rehabiliteringstilbud for børn/unge med kræft og deres familier, der er finansieret af Børnecancerfonden. Det var en helt særlig, god og samlende oplevelse for Arthur og hans familie fortæller Helene.

Nogle måneder efter endt behandling, blev Arthur dårligere. En ny scanning bekræftede familiens værste frygt: tumoren var både vokset og havde samtidig spredt sig sporadisk langs rygsøjlen. Arthur døde hjemme sent om aftenen den 3. November 2020. 7,5 måned efter diagnosen.

Arthurs forældre har netop afsluttet et forløb i en sorggruppe gennem Børnecancerfonden, som tilbyder gratis psykologhjælp og terapigrupper landet over til familier med kræftsyge børn – under og efter behandlingsforløbet.

Læs mere om, hvad Børnecancerfonden har af tilbud til familier her.

“Dette har været virkelig givende, og noget af den bedste hjælp vi har modtaget. Det har været så godt,” siger Helene om forløbet.

På trods af fremskridtene, indenfor forskning i børnekræft, er enkelte diagnoser desværre stadig stort set dødsdomme. Det gælder DIPG, som Arthur havde. På tirsdag er det International Børnekræftdag. En vigtig dag, der sætter fokus på de børn, der rammes af kræft, og de børn, som ikke længere er i blandt os.

Støt vores arbejde på MobilePay 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling