Alfreds historie

Dreng med balloner

Når et barn får kræft, bliver hverdagen pludselig radikalt ændret og skemalagt i forhold til undersøgelser, indlæggelser og ventetid. Det er ofte en ny og fremmed verden for både forældre og barn, og alt afhængig af barnets alder, kan den nye virkelighed opleves mere eller mindre abstrakt.

En dag får 4-årige Alfred pludselig ondt i maven, og samme aften finder familien sig selv siddende på børnekræftafdelingen på Rigshospitalet. Lægerne finder hurtigt ud af, at mavepinen skyldes en kræfttumor i Alfreds nyre, som er på størrelse med en håndbold. Tumoren er en Wilms’ tumor, der udgår fra nyrerne og som næsten kun forekommer hos børn.

Alfreds forældre ved, at Alfred vil komme til at gennemgå en masse barske oplevelser i forbindelse med den forestående behandling, og de er bange for, at Alfred kun vil huske tiden som noget traumatisk, når han igen bliver rask.

”På det tidspunkt tog jeg mit kamera frem og begyndte at fotografere hverdagen på hospitalet, for jeg ville gerne kunne vise Alfred senere, at der også var masser af kærlige, gode og sjove stunder og en masse omsorg, selvom det var benhårdt.”

fortæller Marie Lau, mor til Alfred.

Børnecancerfonden har siden udgivet billederne i bogen ”Alfred på hospital”, som er en personlig beretning om Alfreds kræftforløb – fortalt i både ord og billeder af hans mor, Marie Lau.

Bogen skildrer på en let og pædagogisk måde den nye, fremmede verden, både barn og forældre skal lære at kende, og den giver et godt indblik i et kræftsygt barns forløb – fra diagnose over behandling til tiden efter endt behandling. Du kan bestille bogen gratis her.

Børnecancerfonden finansierer primært forskning i behandlingen af børnekræft, men vi oplyser også om kræft hos børn, bl.a. gennem sygdomsfoldere, bøger, udstillinger og vores elektroniske vidensbase om børnekræft. Støt os og hjælp os med at hjælpe.

Alfred på hospital

Når et barn får kræft, bliver hverdagen pludselig radikalt ændret og skemalagt i forhold til undersøgelser, indlæggelser og ventetid. Det er ofte en ny og fremmed verden for både forældre og barn, og alt afhængig af barnets alder, kan den nye virkelighed opleves mere eller mindre abstrakt.En dag får 4-årige Alfred pludselig ondt i maven, og samme aften finder familien sig selv siddende på børnekræftafdelingen på Rigshospitalet. Lægerne finder hurtigt ud af, at mavepinen skyldes en kræfttumor i Alfreds nyre, som er på størrelse med en håndbold. Tumoren er en Wilms’ tumor, der udgår fra nyrerne og som næsten kun forekommer hos børn.Alfreds forældre ved, at Alfred vil komme til at gennemgå en masse barske oplevelser i forbindelse med den forestående behandling, og de er bange for, at Alfred kun vil huske tiden som noget traumatisk, når han igen bliver rask. ”På det tidspunkt tog jeg mit kamera frem og begyndte at fotografere hverdagen på hospitalet, for jeg ville gerne kunne vise Alfred senere, at der også var masser af kærlige, gode og sjove stunder og en masse omsorg, selvom det var benhårdt,” fortæller Marie Lau, mor til Alfred.Børnecancerfonden har siden udgivet billederne i bogen ”Alfred på hospital”, som er en personlig beretning om Alfreds kræftforløb – fortalt i både ord og billeder af hans mor, Marie Lau. Bogen skildrer på en let og pædagogisk måde den nye, fremmede verden, både barn og forældre skal lære at kende, og den giver et godt indblik i et kræftsygt barns forløb – fra diagnose over behandling til tiden efter endt behandling.Du kan bestille bogen gratis her: https://boernecancerfonden.dk/faa-raad-og-viden/bestil-materiale/ Børnecancerfonden finansierer primært forskning i behandlingen af børnekræft, men vi oplyser også om kræft hos børn, bl.a. gennem sygdomsfoldere, bøger, udstillinger og vores elektroniske vidensbase om børnekræft. Støt os og hjælp os med at hjælpe. Du kan give et bidrag via vores hjemmeside: http://bit.ly/Stoet-Boernecancerfonden eller via Mobilepay på 4049 4833.Og del Børnecancerfondens fredagshistorie og vær med til at sætte fokus på børn med kræft.

Opslået af Børnecancerfonden på 1. juni 2017

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling