Albertes historie

Alberte med leukæmi ALL

Morten er far til Alberte, der har leukæmi. Snart skal han løbe marathon og Breakfast Run og samler ind til børn med kræft.

På under 24 timer ændrede livet sig for Morten og hans kone, Rikke. Dagen efter at de havde haft deres datter til lægen, fik de beskeden om, at Alberte havde blodkræft, leukæmi ALL.

“Jeg havde en følelse af, at vores liv gik i stykker i det øjeblik. Det gamle liv, vi havde, var væk. Jeg fik en ud-af-kroppen følelse,” fortæller Morten om det øjeblik, hvor Alberte fik sin diagnose.

Morten og Rikke har også en anden datter, Albertes storesøster Luna. Derfor måtte familien forsøge at fortsætte et så normalt liv som muligt. En opgave der var fuldstændig umulig i starten. Morten var hjemme med Luna det meste af tiden, mens mor Rikke var indlagt med Alberte. Luna havde mange spørgsmål til hendes lillesøsters situation, da hun ikke helt forstod, hvorfor lillesøster var væk.

“Luna stillede spørgsmål, som jeg selv havde brug for at spørge en “voksen” om. Hvad hvis lægen ikke kan hjælpe? Skal hun dø? Hvorfor må hun ikke komme hjem? Hun så også, hvordan hendes søster forandrede sig, og hvad sygdommen gjorde ved hende.”

Alberte forandrede sig meget de første 6-8 uger. Hun blev dårligere og dårligere og gik helt ind i sig selv. Det gav og giver stadig Morten en følelse af afmagt, da familielivet pludselig blev kaotisk, og uvished og angst fyldte i hverdagen. “Det er en meget svær rejse som forældre”, fortæller han.

Alberte skal være i behandling indtil næste år.

I år har Morten derfor besluttet sig for at løbe både Breakfast Run i Tivoli d. 14. maj og Copenhagen Marathon og derigennem samle penge ind via FundRacers, hvor alt går ubeskåret til Børnecancerfonden.

Alberte havde fødselsdag i mandags, og vi ønsker hende derfor et stort tillykke med de 4 år – og sender hende og hendes familie de kærligste tanker.

Hos Børnecancerfonden arbejder vi for børn som Alberte. Lige nu er omkring 600 danske børn og unge i behandling for kræft, og de har forsat brug for hjælp. Støt vores arbejde på MobilePay 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling