Emils historie

Emil med ALL

"Vi følte, at der var meldt krig mod os."

“Vi følte, at der var meldt krig mod os, og nu skulle vi bare kæmpe. Det var en krig vi ikke kunne eller måtte tabe” fortæller Margit, der er mor til Emil, som fik konstateret leukæmi (ALL) som kun 2-årig.

En augustdag i 2018 fik Emils mor og far den besked, som ingen forældre ønsker at få – Emil havde leukæmi (ALL) og skulle starte op i behandling med det samme. Emil havde svært ved at huske, hvordan det var at have det godt, fordi han var så lille, da han fik kræft. I takt med, at han fik mindre kemo, fik han det heldigvis bedre og blev en lille grinebidder.

90 % af alle de børn, der får ALL bliver i dag helbredt. Det er et stort skridt på vejen mod vores vision om, at ingen børn skal dø af kræft og overleve til et liv uden senfølger. Men kampen stopper ikke her, for selvom Emil i dag er færdigbehandlet, så oplevede Emil svære senfølger af den hårde behandling:

“På et tidspunkt var han næsten lam, og der var en jul, hvor han ikke engang kunne gå med os rundt om juletræet. Det var hårdt,” fortæller Margit om nogle af de bivirkninger, som Emil har oplevet ved behandlingen.

Børn får andre og mere aggressive kræftformer end voksne. Derfor er det specielt vigtigt med særskilt forskning i børnekræft.

Hjælp os med at hjælpe børn som Emil. Støt Børnecancerfonden på MobilePay 78502.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling