La Vida

La Vida

La Vida er et tilbud til familier med kræftsyge børn om et rekreationsophold for hele familien. For når et barn får kræft, bliver familielivet sat under pres, og sygdom, indlæggelser og bekymringer udfordrer hverdagen for både det syge barn, forældre og søskende.

Med La Vida kan det kræftsyge barn tage af sted til Mallorca sammen med sine forældre og eventuelt søskende, så hele familien kan få et pusterum og være sammen om gode oplevelser, der giver ny energi. La Vida er forbeholdt familier med et kræftsygt barn, som ellers ikke ville kunne rejse på ferie pga. utryghed for at rejse med det sårbare, kræftsyge barn.

Antallet af familier, der får tilbudt et La Vida-ophold, varierer, men der sendes hvert år fire hold afsted med ca. 13 familier på hvert hold.

Venligst læs kriterierne for at søge La Vida, inden du sender en ansøgning.

Der er lukket for ansøgninger til La Vida 2019.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når vi åbner for ansøgninger til La Vida 2020.

halvkolonne-lavida-mads

Et ophold i trygge rammer

Målet med La Vida er at give familierne mulighed for at være sammen og få en masse positive oplevelser både som familie og sammen med andre familier med kræftsyge børn. Fællesskabet mellem de syge børn, søskende og forældre giver opholdet en ekstra dimension, og der bliver skabt venskaber, der ofte varer længe efter La Vida.

Udvælgelsen af familier sker i tæt samarbejde med landets børnekræftafdelinger. Det er lægerne, der sikrer, dels at barnet er rask nok til at komme på ferie, dels at tilbuddet tilfalder de familier, som ellers ikke ville have mulighed for at komme ud at rejse og få et tiltrængt pusterum.

På Mallorca samarbejder Børnecancerfonden med et spansk hospital med samme høje standard som de danske samt skandinavisk talende personale. En læge besøger hver dag hotellet, hvor La Vida-familierne bor, så familierne kan konsultere lægen efter behov. Hotellet har huset La Vida-familier i flere år, og de ansatte ved, at børnene har særlige behov.

Medarbejdere fra Børnecancerfonden er til rådighed for familierne i det omfang, de har brug for det. De bor på hotellet, arrangerer forskellige aktiviteter og er i det hele taget med for at hjælpe familierne og give dem tryghed. Programmet for opholdet tager hensyn til familiernes behov, og der er både fællesmiddage, en heldags bådudflugt og udflugter til bl.a. Marineland. Derudover er det helt op til familierne at nyde opholdet, som de har brug for.

Rejsen og hotellet

Familierne kan rejse til Mallorca fra både Billund og Kastrup. På Mallorca afhentes familierne af en bus, som kører dem til hotellet.

La Vida-familierne bor på hotel Paraiso de Alcudia på nordsiden af Mallorca. Hotellet åbnede i 2012 og ligger direkte ned til den bredeste del af stranden i Alcudia, hvor vandet er lavt og børnevenligt. Bag hotellet ligger restauranter, butikker og barer, og havnen og det gamle Alcudia ligger et par kilometers gang eller cykeltur væk.

Læs mere om hotel Paraiso de Alcudia.

halvkolonne-caroline-med-mor-og-far-Lavida

Baggrund

Foreningen La Vida blev oprettet af Inge Marie Hornshøj, som siden 2004 har formået at samle midler til at sende rigtigt mange familier til Mallorca hvert år – godt bakket op af lokale sponsorer. Pr. 1/1 2016 blev La Vida en del af Børnecancerfondens aktiviteter. Inge Marie Hornshøj ønskede at overdrage sit projekt til nye ildsjæle og pegede sammen med bestyrelsen for La Vida på Børnecancerfonden som den organisation, der i fremtiden kan sikre muligheden for rekreationsophold til familier med kræftsyge børn. Børnecancerfonden har i mange år støttet La Vida økonomisk og arbejder i forvejen tæt sammen med landets børnekræftafdelinger.

Støt nu Støt Børnecancerfonden

Støt os

Børnecancerfonden er en selvstændig fond, der er 100% afhængig af støtte fra private.

Vælg beløb:

Du støtter:

  • Familier og deres syge børn
  • Forskning
  • Vidensdeling